Cei mici, la fel ca și adulţii experimentează tipuri diferite de emoții, adesea negăsind cuvintele potrivite pentru a le exprima. Poate plânge când e supărat sau poate arunca jucăriile când e furios.
Luna aceasta am acordat mai mult timp cititului. Am „deschis” cel puţin trei cărţi pe care dorim să le menţionă în rubrica de lectură. Prima dintre ele este “ABC-ul psihopatului de succes”
Într-o perioadă ca aceasta pe care o trăim acum, mintea și sănătatea ei ar trebui să ne preocupe într-o mare măsură. Toate grijile, temerile, fricile și gândurile par să se îngrămădească unele în altele de mai multe ori pe zi și într-o culoare din ce în ce mai neagră.
De cele mai multe ori avem mai multe cărţi pe noptiera noastră și ni se întâmplă să ne mai abatem de la planul iniţial (cartea pe care ne-am propus-o pentru rubrica de lectură) și să o găsim pe alta mai propice timpurilor în care trăim sau mai atractivă la un moment dat.
Creierul și tot ce are legătura cu el ne-a fascinat și ne uimește chiar în timp ce scriem această postare. Este unul dintre organele noastre cele mai importante, dar și cel mai misterios dintre toate.
Iubim cărţile de specialitate (psihologie, economie, neurologie, etc.) întrucât acestea ne ajută să pregătim training-uri și workshop-uri de calitate, ne ajută să ne dezvoltăm și să lărgim orizontul cunoașterii noastre.
Este inteligenţa emoţională (IE) o entitate diferită de coeficientul de inteligenţă (IQ)? Au persoanele de succes un coeficient mai mare al inteligenţei emoţionale sau este suficient doar un IQ ridicat?