Noutati
Bucuresti
799 Lei
23 Iul 2022
Bucuresti
449 Lei
25 Feb 2022
Bucuresti
550 Lei
14 Apr 2022
Recomandari
Bucuresti
699 Lei
17 Sept 2022
Bucuresti
700 Lei
19 Iunie 2021
Bucuresti
599 Lei
24 Sept 2022
Articole
23.06.2021

Despre părinţi, copii și emoţii

Cei mici, la fel ca și adulţii experimentează tipuri diferite de emoții, adesea negăsind cuvintele potrivite pentru a le exprima. Poate plânge când e supărat sau poate arunca jucăriile când e furios.
Citeste tot
23.06.2021

Rubrica de lectura - care dintre cele 3 titluri te atrage cel mai mult?

Luna aceasta am acordat mai mult timp cititului. Am „deschis” cel puţin trei cărţi pe care dorim să le menţionă în rubrica de lectură. Prima dintre ele este “ABC-ul psihopatului de succes”
Citeste tot

Privind soarele în faţă – Irvin Yalom

De cele mai multe ori avem mai multe cărţi pe noptiera noastră și ni se întâmplă să ne mai abatem de la planul iniţial (cartea pe care ne-am propus-o pentru rubrica de lectură) și să o găsim pe alta mai propice timpurilor în care trăim sau mai atractivă la un moment dat.


Astfel, luna aceasta v-am păcălit cu teaser-ul nostru din luna Mai, nu o să vă prezentăm „Psihologia Poporului Român”  - Daniel David, ci am ales ceva mai în acord cu vremurile pe care le trăim  - „Privind soarele în faţă – Irvin Yalom. În ultimul timp media ne-a bombardat în fiecare zi cu statistici, cu numărul de persoane care s-au vindecat de noul Coronavirus, dar parcă mai  mult s-au axat pe numărul de persoane care au decedat. Sunt sigură că pe fiecare dintre noi ne-au îngrijorat numerele de ordinul sutelor, numere care ne-au dat de gândit și ne-au făcut mai conștienţi de iminenţa morţii. Frica de moarte este una dintre fricile oamenilor, frică care ocupă locuri fruntașe in clasamentul „fricilor”. Tineri, maturi sau deja la vârsta a treia cu toţii ne-am confruntat poate deja cu moartea cuiva drag, am fost aproape de moarte sau ne-am gândit la propria moarte. Întrebarea rămâne totuși: de ce ne este cel mai tare frică?


Poate nu vă gândiţi dar răspunsurile sunt multiple, iar autorul Dr. Irvin Yalom oferă mai multe răspunsuri care au fost extrase din vasta lui experienţă de psihoterapeut. Ne este frică de moarte pentru că ne pare rău de ce nu am apucat să trăim, ne temem că nimic din ce am realizat nu o să dăinuiască și că o să fim uitaţi, ne temem că cei dragi o să rămână fără ajutor, regretăm cu ne-am trăit viaţa așa cum am dorit-o.

Cartea este scrisă într-un limbaj foarte accesibil, o recomandăm tuturor. Considerăm că pentru prima data putem să ascultăm mai cu folos pe cineva care suferă de această frică, că putem să deschidem mai multe căi de comunicare și să înţelegem că putem rămâne vii și după moarte, ca poate „moarte este totul și în același timp nimic”.
Dar cel mai de preţ în această carte sunt întrebările pe care autorul ni le lasă? Pentru a oferi un răspund va trebui să cercetăm, să ne reamintim momente dureroase, să acceptăm o serie de lucruri, dar la final ar trebui să fim mai bogaţi. Drept urmare, vă invităm să iniţiaţi acest proces (*doar atunci când sunteţi pregătiţi pentru că poate fi dureros).

1.„Care este teama ta cea mai mare asociată cu moartea?” Poţi să o exprimi/ sa o vizualizezi?”
2.Îţi mai amintești când a fost primul contact pe care l-ai avut cu moartea unui om?
3.Ai fost vreodată în pericol de moarte? Cum ai reacţionat?
4.Religia sau credinţa te ajută să te împaci cu moartea?
5.Ţi-ai explorat la maximum potenţialul?

Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs
Recomandari